Herkut, joista nyt kieltäydyn, kasvattavat kovasti ruokakaupan laskua. Sen olen huomannut selvästi reilun kahden viikon aikana ja keksinkin perjantaina käydessäni hyvän valikoiman kaupassa, että nyt voin palkita itseäni ostamalla erilaisia hedelmiä, joita on harvemmin tai ei koskaan tullut maisteltua. Löysin suloisia pieniä ja ihanan makeita kirsikka-appelsiineja (cherry oranges lukee paketin päällä, tuo käännös on oma arvaukseni) ja tuoreita aprikooseja, jotka maistuivat yhtä hyviltä kuin kesällä torilta ostetut. Ihania sallittuja herkkuja!

Viikko on ollut kiireinen ja täynnä kevätkauden suunnittelua ja muuta ajatukset vanginnutta puuhaa niin, että herkkujen haikailuun ei ole jäänyt hetkiä. Perjantaina kävin ystäväni luona iltapäivävisiitillä, eikä ollut yhtään vaikea tyytyä pelkkään hyvään vahvaan maitokahviin ja kieltäytyä vierasta varten varatuista keittiön pöydällä huoneenlämpöisinä odottavista herkkujuustoista. Niiden sijaan maistelin juuri noita mainitsemiani hedelmiä, matkan varrella ostettuja.

Menneellä viikolla on töissä ollut astianpesukone rikki ja käytössä oli pienet syvät kertakäyttökulhot, joten päätin sallia itselleni lisäannoksen salaattia ja yhtenä päivänä myös kalapalan lisää! Tämä kalapala oli haudutettua seitä ilman rapeaa panerointia, mutta tulipa sekin nyt tässä tunnustettua, kun oli kiellettyjen ylimääräisten kalapalojen viikko ainakin jossakin koulussa. Uusi kone tuli perjantaina, joten ensi viikolla ruokaa tarjotaan taas posliinilautasilta, joille mahtuu iiiisooo salaattikeko.